ZNAČKA GPO

S pýchou Vám predstavujeme renomovaného nemeckého výrobcu optiky značka GPO ( GERMAN PRECISION OPTICS). Výrobca GPO je zameraný na špičkovú výrobou  optiky pre lovecké, športové a taktické použitie.Spoločnosť sídli v Nemecku v meste Inning am Ammersee, kde prebieha výroba, výskum a vývoj všetkých optických zariadení. Za založením značky GPO stoja veľmi skúsené osobnosti zo sveta optiky. Bývalý výkonný riaditeľ  Zeiss Sport Optics Germany Richard Schmidt a bývalý prezident Zeiss Sport Optics USA Mike Jensen. Tak isto veľmi známy produktový manažér Stephan Kern priložil ruku k dielu a využíva svoje predošlé skúsenosti a poznatky, získaných pri svojom dlhoročnom pôsobení vo firme Schmidt & Bender alebo pred tým u firmy Zeiss a podiela sa na vývoji produktov GPO. Veľmi silnú stránku u GPO zohráva výskum, vývoj a spätná kontrola kvality. Toto značku GPO jednoznačne odlišuje od väčšiny ostatných výrobcov optiky.

 class=

SKLO, ZÁKLAD KAŽDEJ KVALITNEJ OPTIKY

Sklo, ako je všetkým určite zrejmé, je základom každého kvalitného optického prístroja. Väčšina z nás má tendenciu spájať pojem kvalitné sklo so silnými značkami. Menej známy je fakt, že existujú iba dvaja alebo traja výrobcovia surového skla pre optické využitie, ktoré vyrábajú sklo tej najvyššej kvality. Vymenujme aspoň jedného z nich, nemeckú spoločnosť Schott. Táto spoločnosť dodáva sklo pre optické komponenty napríklad pre značku Zeiss alebo pre Meopta. Nemali by sme však zabudnúť na ďalšieho odberateľa tohto prvotriedneho skla a to spoločnosť GPO (German Precision Optics). Špičkové modely GPO optiky sú vybavené nemeckými sklenenými šošovkami Schott.

 class=

ČO PRINÁŠA GPO

To čo prináša na trh, je skúsenosť a vysoká kvalita optiky pre veľmi náročný trh. Portfólio produktov GPO je optika zameraná pre lovecké, športové a taktické použitie. Produkty sú rozčlenené do produktových rád strednej a vysokej kategórie. Série  ďalekohľadov sú v ponuke PASSION HD a PASSION ED. Série puškohľadov, ktoré GPO ponúka sú: PASSION 3X, PASSION 4X, PASSION 6X, PASSION 8X a čisto taktickú sériu GPOTAC.

 class=

ŠPIČKOVÉ TECHNOLÓGIE POUŽITÉ V OPTIKE GPO

 class=

Technológia iControl zabezpečuje vždy živú batériu, keď je to najpotrebnejšie. Automatické stlmenie osvetlenia nastane, keď je optika nehybne dlhšie ako 3 hodiny. Optika dokáže sama upozorniť blikaním, keď napätie v batérií klesne pod 15%.

 class=

GPObright je patentovaný proces nanášania povlakov, ktorý maximalizuje prenos svetla cez každý povrch optického prvku. Keď svetlo zasiahne optický povrch, normálne nepotiahnuté vysokovýkonné sklo dokáže odrážať až 5% tohto svetla a presmerovať toto svetlo tak, aby neprešlo cez optický systém. Ak sú však tieto vysokovýkonné šošovky potiahnuté povlakom šošoviek GPObright, prechádza cez každý optický povrch až 99,7% dostupného svetla. Navyše, ak je celý povrch celého optického systému správne pokrytý, celkový prenos svetla môže dosiahnuť až viac ako 99,7%, čím sa optický obraz binokulárneho prístroja alebo puškohľadu GPO je jasný aj v tých najnižších svetelných podmienkach.

 class=

Technológia Double HD vzniká, keď sa niekoľko extra-nízkych disperzných šošoviek chemicky laminuje, aby sa vytvoril jeden viacvrstvový vysokovýkonný optický objektív. Laminovanie viacerých šošoviek minimalizuje odraz svetla na povrchu viacerých šošoviek a vytvára tak zdokonalené rozlíšenie a nádherné farebné kontrasty, ktoré minimalizuje chromatické aberácie. Táto výhoda je jasne viditeľná pri všetkých produktoch spoločnosti GPO podporujúcich túto funkciu. Tento vysoko výkonný proces sa bežne nachádza na fotografickom trhu a výrobcami fotografických šošoviek najvyššej kvality.

 class=

PASSIONtrac je unikátny operačný systém zabudovaný do vybraných vežičiek puškohľadov GPO. S vnútornými komponentmi vyrobenými z hliníkových a mosadzných prevodových systémov zabezpečuje PASSIONtrac pri prevádzke vežičky spoľahlivé a konzistentné nastavenia. Okrem vysoko výkonných vnútorných komponentov má PASSIONtrac tiež jednoduchú funkciu odpojenia veže. To umožňuje užívateľovi vynulovať vežičku tak, aby nulová značka umiestnená na veži optiky mohla byť zarovnaná s značkou nulového indikátora umiestneného na telese trubice.

 class=

Na základe technológie nano metrových aplikácií sú hydrofóbne nátery GPO PASSIONdrop navrhnuté a aplikované na vonkajšie povrchy optických výrobkov, ktoré odpudzujú vodu, prach, olej a nečistoty. Produkty, ktoré využívajú túto modernú technológiu, dokázali, že majú výrazné zlepšenie odolnosti voči rozmazaniu, dlhšie zostávajú čistejšie a v prípade potreby sa ľahšie čistia.

LOVTEK