VÁBENIE SRNCA JEDNODUCHO A ÚSPEŠNE

 class=

VÁBENIE SRNCA JEDNODUCHO A ÚSPEŠNE S VÁBNIČKOU BUTTOLO

Srnec patrí medzi našu najrozšírenejšiu raticovú zver na našom území. Lov srnca sa na Slovensku každoročne začína od 16. mája. Každý poľovník sa hlavne dôkladne pripravuje na srnčiu ruju, ktorá  je pre každého veľkým zážitkom. Vtedy sa môže poľovník dostať čo najbližšie ku krásnemu srncovi na veľmi blízku vzdialenosť. Srnčia ruja začína v mesiaci júl a to v druhej polovici. Ruja končí v auguste zhruba v polovici mesiaca. Veľmi dôležitým faktorom je aj oblasť, kde srnčia ruja prebieha. V nižšie položených oblastiach zväčša ruja  začne skôr a aj sa  skôr skončí. Vo vyššie položených oblastiach s vyššou nadmorskou výškou môže srnčia ruja  začínať neskôr a aj neskôr skončiť. Počas srnčej ruje sa môžeme ľahko dostať ku krásnemu a kapitálnemu srncovi na veľmi malú vzdialenosť. Toto môžeme ľahko dosiahnuť pomocou vábničky. Na trhu existuje veľmi veľa vábničiek, ale nie všetky zaručia želaný úspech pri love. Pri niektorých vábničkách potrebujeme aj  prax s jej vábením. Pokiaľ zaznie zlý tón, tak si môžeme svojho  srnca ľahko  odplašiť. My Vám ponúkame jednoduché riešenie a tým je srnčia vábnička Buttolo. Pri tejto vábničke sa v tóne jednoducho nemôžete pomýliť.

SRNČIA VÁBNIČKA BUTTOLO

Vábnička Buttolo patrí  k najznámejším a najpoužívanejším vábničkám na trhu. Je veľmi praktická, jednoduchá a hlavne veľmi účinná. Srnčia vábnička Buttolo je vhodná aj  pre úplných začiatočníkov, ktorý nemajú s vábením srncov žiadne skúsenosti. Vábnička má ľahké a jednoduché ovládanie. Vieme s ňou vábiť jednoducho rukou alebo aj nohou. Vábnička Buttolo imituje : 1. hlas  srny 2. hlas srnčaťa 3. úzkostlivé pískanie rujnej srny.

 class=

VÁBENIE POMOCOU VÁBNIČKY BUTTOLO

1. Hlas srny, imitujeme úplne jednoduchým stláčaním hrbtu vábničky do zhruba polovice. Otáčaním malého šróbu na konci vábničky, ktorý sa nachádza v spodnej časti meníme tón hlasu srny. Tón môžeme meniť od hlasu mladej srny až po hlas starej srny.

2. Hlas srnčaťa imitujeme úplným odňatím prednej časti vábničky (guličky). Potom vábničku jemne stláčame do zhruba polovice.

3. Úzkostlivé pískanie rujnej srny, imitujeme úplným a intenzívnym stláčaním vábničky. Tento tón používame hlavne vtedy, keď chceme prilákať staršieho srnca.

Vábenie srncov nebolo nikdy jednoduchšie. Srnčia vábnička Buttolo Vám zabezpečí zaručený úspech pri vábení. Buttolo má skvelú účinnosť a umožňuje privábiť srnca na veľmi krátku vzdialenosť. Táto vábnička je overená a odporúčaná skúsenými poľovníkmi v celej Európe.

LOVTEK