Špeciálne osivá pre divú zver

Nemecký výrobca KIEPENKERL, ponúka širokú škálu zmesí pre divú zver. Zmesi sú prispôsobené potrebám rôznych druhov divej zveri. Vytvorenie kvalitnej zmesi, je veľmi dôležitým prínosom pre životné prostredie . Poľnohospodárske monokultúry nielen poškodzujú pôdu a rastliny, ale tiež berú zvieratám cennú a kvalitnú potravu. Na rozdiel od toho, tieto špeciálne zmesi ponúkajú množstvo rastlín, ktoré zase priťahujú veľa druhov zveri. Trvalé zmesi, naopak vytvárajú cenné biotopy pre pôvodnú faunu.


KEDY ZAČAŤ S VÝSEVOM…

Teraz je ten správny čas pre nás poľovníkov, vdýchnuť nový život do neplodných polí a políčok. Apríl je mesiacom kedy je vo väčšine prípadov potrebné zasiať osivo. Pri niektorých zmesiach je termín variabilný od apríla do augusta.

 class=


AKO VYBRAŤ TÚ SPRÁVNU ZMES…

Pri tvorbe políčka by sme mali dbať hlavne na rôznorodosť a rozmanitosť semien. Nie je potrebné sa brániť výsevu nových a nepoznaných zmesí. Veľmi dôležité je tiež pre akú zver chceme políčko zasiať. V ponuke sú rôzne zmesi určené pre zver jeleniu, danieliu, muflóniu, diviačiu, zajačiu, bažantiu a jarabičiu. Taktiež sú zmesi, ktoré sú univerzálne pre všetky druhy zveri. Na jednej strane bude políčko ako zdroj obživy, na druhej bude dobrým krytom pre drobnú zver. Zmesi sú rôznorodé svojím zložením, v ktorých sú namiešané rôzne semená tráv, strukovín, ďatelín, zeleniny atď. V celku podstatná je aj životnosť plodín, ktorá môže byť jednoročná, dvojročná , viacročná alebo trvalka.

 class=


ZHRNUTIE…

Vytvorte miesto, kde bude mať zver celoročne bohatú pastvu. Zmesi obsahujú veľa bielkovín a cenných látok. Budujte záchytné plochy a minimalizujte tak škody, spôsobené zverou. Majte miesto, kde sa zver bude s radosťou neustále vracať.

Spoločnosť LOVTEK vám, ako jediný a výhradný zástupca pre Slovenskú republiku, prináša toto portfólio zmesí pre divú zver.

LOVTEK